Design och hantverk

Att sätta kakel, lägga klinker eller inreda ett badrum är något som görs sällan och svårt att göra om. Därför är det viktigt att tänka på allt innan start och ha planen för utförandet klar.

Med hjälp av dator-ritningar i 3D kan rummen vridas och vändas, mått kontrolleras och idéer kollas för att ge ett intryck av hur det kan bli. På nätet finns det många varianter att använda ”online”. I vår butik ritar vi tillsammans, med det verkliga materialet för hand, pratar om byggets förutsättningar och rummets framtida funktion med olika behov i lång tid framöver. Samtidigt vet vi vilka produkter som finns på marknaden och vad de står för av kvalitet och service.

Karlstad Kakel visar nedan en lathund som underlag för ritning. Kontakta oss om du är intresserad. 

Det är en stor fördel att allt material är av bra kvalitet och på plats redan vid starten av byggnationen. Vill du ha ideér om planlösning och design hjälper vi dig att realisera drömbadrummet med inbyggd kvalitet!


Hantverkare

Arbetet och produktionen med byggkeramik utvecklas stadigt och varje dag kommer något nytt. Särskilt inom badrummets stora krav. Kunskapen om olika underlag, tätskikt, ventilation och fallspackling, vilka plattor som är lämpligast, typ av värmegolv och olika lösningar fördjupas med erfarenhet.

Vi har många yrkesutövande plattsättare som kunder. De följer kraven och de rådande byggnormer för våtutrymmen enligt försäkringsbolag och Byggkeramikrådet. Du är garanterad att arbetet blir fackmannamässigt utfört. Professionellt driver de sina egna företag och är mycket måna om sitt renommé. Plattsättare behöver arbeta i pass eftersom materialet kräver sin tid. De har kontakten med rörmokare, elektriker och snickare. En totalrenovering av ett helkaklat badrum tar minst en hel arbetsvecka om allt är noga planlagt och på plats.

DET GÅR SNABBARE, ÄR SÄKRARE OCH ARBETET BLIR GARANTERAT.

Vi förmedlar gärna kontakten och rekommenderar att du gör det i god tid. Duktiga hantverkare har mycket att göra! De har väldigt många bitar att hålla i. Det bästa är att från början ge ett klart besked om hur du vill ha det. Det är också efter ett möte och samtal med plattsättaren som tilliten kommer. Då etableras en professionell relation vilket är grunden för ett bra utfört arbete.

VI VILL ATT DU SKA KÄNNA DIG TRYGG I DITT VAL.

Om du behöver kontakta byggkeramikrådet som är en branchförening, klickar du dig vidare här.Hantverkarnas visitkort hittar du vid att klicka här


Karlstad Kakel anordnar kurserna som ger behörighet till enskilda plattsättare och anknytna företag, endast med godkända material från LIP.Verktygen proffsen användar finns i lager eller specialbeställas. Klicka på loggan så ser du utbudet.